Ingrediënten:
400 gram woknoedels
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 gele paprika
150 gram peultjes
400 gram bieflappen
2 eetlepels olie
400 gram gesneden spitskool
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
2 eetlepels droge sherry
1 eetlepel Japanse sojasaus
Bereiden:
Kook de noedels beetgaar, giet ze af en spoel ze af met koud water
Hak de knoflook fijn
Snijd de ui in ringen
Snijd de paprika in reepjes
Haal de punten van de peultjes
Snijd de bieflappen in reepjes
Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook en ui 1 minuut
Voeg de biefreepjes toe en bak ze 4 minuten mee
Haal de biefreepjes uit de pan en houd het vlees warm
Doe nu de paprikareepjes in de pan, dan de peultjes en tenslotte de spitskool
Roerbak ongeveer nog 2-3 minuten
Voeg nu noedels, gemberpoeder, sherry, biefreepjes en sojasaus toe en warm het
gerecht goed door.
Tip!
In plaats van woknoedels kunt ook gare rijst nemen.
En geen verse peultjes? Koop dan diepvriespeultjes of kies voor sperziebonen.
