Ingrediënten:
400 gram sperziebonen
400 gram broccoli
½ rode peper
1 citroen
400 gram bieflappen
2 eetlepels vloeibare margarine
2 eetlepels olie
2 eetlepels Thaise rode currypasta
2 eetlepels vissaus
½ eetlepel bruine basterdsuiker
1 theelepel basilicum
1 bekertje crème fraîche light á 125 ml
100 gram ongezouten cashewnoten
eventueel wat allesbinder
Bereiden:
Maak de sperziebonen schoon, snijd ze doormidden en kook ze 10 minuten
Maak de broccoli schoon, snijd in kleine roosjes en kook ze 5 minuten
Maak het pepertje schoon en snijd in dunne ringetjes
Pers de citroen uit
Snijd de bieflappen in reepjes
Verhit de vloeibare margarine in een wok en bak de runderreepjes heel kort
op een hoog vuur haal de reepjes uit de pan
Voeg aan het overgebleven bakvet de olie toe en wok de currypasta samen
met het rode pepertje
Voeg nu vissaus, basterdsuiker, citroensap, basilicum en 3 dl water toe en
breng dit aan de kook
Doe de gekookte sperziebonen en broccoli erbij en laat dit 3 minuten pruttelen
Voeg crème fraîche, noten en runderreepjes toe en warm het geheel nog even door
Eventueel binden met een beetje allesbinder
